O tym, że rodzinne gotowanie może być proste, o życiu w duchu eko i planowaniu, które jest podstawą sukcesu – opowiada portalowi Ekobiznes Daria Ładocha, która z uczenia ludzi, jak się zdrowo odżywiać uczyniła sposób na życie.
Julia Szypulska: Proszę pozwolić, że zacznę od prywaty. Kilka lat temu natknęłam się na pani książkę o gotowaniu dla dzieci, która powstała w partnerstwie z pewną stacją telewizyjną. Nie będzie przesadą, jeśli powiem, że to, czego się z niej dowiedziałam było dla mnie odkryciem i zapoczątkowało drogę ku zdrowemu odżywianiu. Przekonałam się, że smaczne i zdrowe gotowanie nie musi być czasochłonne i drogie. Czy taki był zamysł?
Daria Ładocha, dziennikarka, blogerka, trener żywieniowy, autorka książek o odżywianiu: Tak, taki był cel książki. Bardzo mi zależało mi na tym, żeby pokazać, że rodzinne gotowanie może stać się bardzo proste, jeśli wszyscy tak do tego podejdziemy. W zasadzie ta dieta warzywna, kasze, czyli wszystko to, co możemy dostać na rodzimym rynku, to jest czysta forma dobrej diety dla całej rodziny.
Ten artykuł dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do ARTYKUŁÓW PREMIUM oraz newslettera.