Aplikacja Bolt Food uruchomiła nową kategorię pod nazwą Tydzień Roślinożerców. Na wszystkie dania w tej kategorii obowiązuje 30 proc. rabat. Przedstawiciele Bolt Food liczą na to, że z oferty skorzystają nie tylko miłośnicy zdrowego odżywiania, ale też najwięksi mięsożercy.
By wypróbować nową kategorię wystarczy po uruchomieniu na smartfonie aplikacji Bolt Food kliknąć w kategorię Tydzień Roślinożerców i dokonać wyboru dania.
Wśród dostępnych potraw znajdują się zarówno wegetariańskie i wegańskie, z niezależnych lokali, jak i popularnych sieci. Zostały one stworzone przez szefów kuchni, by bezmięsni fani zdrowego odżywiania odkryli nowe smaki, ale też by amatorzy steka mogli podjąć wyzwanie i sprawdzić, czy aby „zielone” nie smakuje lepiej.
Na wszystkich smakoszy czekają przysmaki – HOT BOLT DOG od Kiełba w Gębie czy Beef Beet Ramen od Vegan AF Ramen.
Od początku działania Bolt Food skupiamy się na potrzebach naszych użytkowniczek i użytkowników, dlatego obserwując trendy w zamawianych potrawach, postanowiliśmy dostosować ofertę do wymagań osób, których dieta opiera się na potrawach roślinnych. Jednocześnie wyróżnienie restauratorów, którzy dbają o środowisko naturalne jest dla nas niezwykle ważne, ponieważ wpisuje się w naszą długofalową strategię redukcji wpływu sektora transportowego na środowisko naturalne – mówi Michał Dubisz, Country Manager Bolt Food w Polsce.
Dania z rabatem
Na wszystkie dania w kategorii Tydzień Roślinożerców obowiązuje 30 proc. rabat. Promocja będzie obowiązywać przez tydzień i będzie dostępna w Warszawie i Krakowie.
Przypomnijmy, że aplikacja Bolt Food zadebiutowała w kwietniu zeszłego roku w Warszawie. Obecnie funkcjonuje w czterech polskich miastach. Dostarcza dania i zakupy z prawie 2000 restauracji i sklepów, z ponad 50 kuchni świata.
Zobacz też: Falafel – przysmak wegetarian w ofercie McDonald’s
Ekobiznes.pl to specjalistyczny serwis informacyjny o ekologii w biznesie. Codziennie publikujemy najświeższe ekonewsy i autorskie wywiady z przedstawicielami świata nauki i biznesu. Znajdź nas na Linkedinie lub Facebooku, albo subskrybuj Newsletter i bądź na bieżąco z najciekawszymi ekoinformacjami.