Marzy ci się samodzielnie zrobiona wegańska czekolada, ale nie wiesz jak się za to zabrać? Manufaktura Czekolady Chocolate Story ci w tym pomoże. Przez najbliższy tydzień w warszawskim lokalu firmy każdy amator roślinnych słodkości, z pomocą ekspertów, może własnoręcznie wykonać w 100 proc. wegańską tabliczkę czekolady.
Skąd pochodzi kakao, jak właściwie powstaje z niego czekolada? Na czym polega metoda produkcji „bean to bar”? Jak to możliwe, że wegańska czekolada, która nie ma w sobie dodatku mleka, smakuje jak mleczna? Warsztaty czekoladowe w Manufakturze Czekolady Chocolate Story to świetna okazja, aby poznać odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania. Co więcej, każdy z uczestników będzie miał okazję stworzyć własną tabliczkę na bazie w 100 proc. roślinnej czekolady bio&eco Las Vegan’s i przekonać się, że wege = pyszne.
Podczas warsztatów czekoladowych zabierzemy uczestników w podróż po świecie czekolady – w tym przypadku, wegańskiej. Opowiemy o tym, skąd pochodzi ziarno kakaowca i dlaczego to akurat z niego powstaje ten słodki przysmak, a ponadto każdy własnoręcznie wykona swoją tabliczkę na bazie czekolady Las Vegan’s. – mówi Marcin Parzyszek, współzałożyciel marki z wegańską czekoladą Las Vegan’s, nowego projektu Manufaktury Czekolady Chocolate Story.

Wegańska czekolada handmade
Zwieńczeniem warsztatów jest własnoręczne pakowanie stworzonych tabliczek. Każdy z uczestników otrzymuje ponadto Dyplom Młodszego Czekoladnika.
Więcej: Wegańskie i ekologiczne – premiera czekolad Las Vegan’s
Wegańskie warsztaty czekoladowe odbywają się codziennie do 14 listopada lub do wyczerpania zapasów. Firma zaprasza do swojego lokalu przy Marszałkowskiej 9/15 w Warszawie. Koszt udziału w warsztatach za jednego uczestnika wynosi od 40 do 50 zł.
Ekobiznes.pl to specjalistyczny serwis informacyjny o ekologii w biznesie. Codziennie publikujemy najświeższe ekonewsy i autorskie wywiady z przedstawicielami świata nauki i biznesu. Znajdź nas na Linkedinie lub Facebooku, albo subskrybuj Newsletter i bądź na bieżąco z najciekawszymi ekoinformacjami.